2007. szeptember 15., szombat

Hagymás, spenótos pakora

Ez volt a vacsora mindenki által legjobbnak ítélt része, ráadásul nagyon egyszerű megcsinálni, és az alapreceptet rengeteg féle képpen lehet variálni. Nemcsak más ételek kiegészítéseként lehet enni, ideális nassolós kaja. Ez a változat eléggé semleges ízű, ha magában csinálnám, valószínűleg sokkal több fűszert raknék bele.

Hozzávalók:
1,5 nagy fej vöröshagyma fél karikára vágva, szétszedve
4 nagy marék spenót
20-25 dkg csicseriborsó liszt (én az Ázsiában találtam, vigyázat, nagyon drága!)
víz (annyi, amennyivel nyúlós masszát kapunk, kb. 1-1,5 csésze)
3 tk. pirított koriandermag
2 tk. őrölt chili
2 tk. kurkuma
1 egész zöld chili apróra vágva
egy ujjnyi friss gyömbér reszelve
olaj a sütéshez


Először összekeverem a száraz hozzávalókat, majd mehet bele a zöldség és a víz. Fél óra pihenés után fél tenyérnyi darabokat a forró olajba szaggatok (villanytűzhelyen 8 a 11-ből), majd amint kicsit átsültek, papírtörlőre szedem őket. Amikor kész az összes, mehetnek vissza az olajba, amíg szép színt nem kapnak.

8 megjegyzés:

Névtelen írta...

jók voltak á vákárcsok. megettük.Jó vót áz íze, hurkaszag vót a lakásban tőle. még a magyar parasztnak is tetszett az indiai étel

Névtelen írta...

pakura?! má' megint itt van az egzotik!
lassan az egész rothadt golyóbist bejárjuk, galaxis ízű zselét is főzünk majd? lécci!

Névtelen írta...

ízléses, tetszetős, kívánatos éssatöbbi! eteti magát és melengeti a lelket.

Névtelen írta...

egész életemet elhülyéskedtem, tiszta hülye maradtam. ebből se ettem, pedig többen dícsérték. hajrá mifi!

Névtelen írta...

ez volt valóban a legjobb az indiai estéből, és még catch-up sem kellett hozzá. úgy jó ahogy van. és a fehér bor is passzolt hozzá. még több ilyet miffi, ügyes voltál!

Névtelen írta...

hello,
pakorat sargaborsoliszttel is lehet csinalni, az sokkal kevesebbe kerül.. bioboltokban lehet azt is kapni, mint a cs.borsolisztet

Moha és Sáfrány írta...

Kedves rezervatom!

Köszönöm szépen!

Névtelen írta...

bitte, bitte