2007. szeptember 24., hétfő

Póréhagymás cukkini krémleves

Nem tudok sokat írni erről a levesről, valószínűleg azért, mert már nagyon hozzászoktam. Régóta készül nálunk és gyakori fogás, egyszerű megcsinálni, egészséges és nagyon jó első fogás olyan vacsorák alkalmával, amikor a főétel piros vagy narancssárga.

Hozzávalók:
2 közepes méretű cukkini
1 nagy vagy másfél kicsi póréhagyma
3 dkg vaj
olíva olaj
1,5 l zöldség alaplé
kb. 1 evőkanál kapor
1-1,5 dl tejszín

A karikára vágott zöldségeket vajon és olíva olajon megfonnyasztom a kaporral majd mehet rá az alaplé. Alacsony lángon puhára főzöm a cukkinit és a hagymát, botmixerrel összeturmixolom a levest, hozzáöntöm a tejszínt és még egyszer fölforralom. Én pirított szezámmaggal szeretem.

1 megjegyzés:

helyettes írta...

(Egy-két nagyon vékonyra vágott cukkinikarikát az elején félre lehet tenni, és a végső összeforralásnál beledobni) - emlékszik vissza a kezdetekre a helyettes