2007. október 28., vasárnap
Vasárnapi fahéjas teasüti
Ezt a receptet az új édességes Stahl könyvben találtam. Mindenkinek nagyon ajánlom, nincs benne olyan desszert, amit ne szeretnék azonnal megcsinálni. A most kipróbált süti igazi vasárnap délutáni darab, amit a legjobb tea mellé kínálni.
Hozzávalók:
15 dkg puha vaj
4 evőkanál porcukor
1 vanília rúd kikapart magja
15 dkg liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
3 kávéskanál őrölt fahéj
A vajat simára keverem a cukorral és a vaníliával. Ezután összekeverem az átszitált lisztet a keményítővel és a fahéjjal, majd habverővel összedolgozom a folyékony és por állagú hozzávalókat. Nyomózsákkal kb. 3 cm átmérőjű csillagokat formázok belőle a sütőpapírral bélelt tepsire. Én kemény műanyag formával próbálkoztam a zsák helyett és most lila a tenyerem és valószínűleg olyan hangokat adtam ki, mint amilyeneket szülés közben fogok; a végére föl is adtam és a maradék tésztát kézzel formáztam, tehát a zsákot ajánlom. 10-12 perc alatt megsül a 190 fokra előmelegített sütőben.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
5 megjegyzés:
szülés helyett használjunk tekerős kinyomót, ha van, és az injekciósfecskendőszerűt hagyjuk a krémekre
szia Moha,
akartam már kérdezni, csak mindig elfelejtettem, hogy melyik stahl-ra gondolsz? Erre?
http://www.bookline.hu/control/producthome?id=62360&type=22
egyébként nagyon jó dolgokat (és képeket) készítesz, örülök, hogy itt vagy.
Doctorpepper!
Ebben a posztban errol a konyvrol beszeltem (Gyors edessegek), de biztos emlitettem mar mas konyvet is, mivel nekem majdnem az osszes megvan.
http://www.bookline.hu/control/producthome?id=62360&type=22
Koszonom szepen a dicseretet!
Aha, akkor egyre gondoltunk. majd megnézem én is, ha azt mondod, ennyire jó..
Mindenkeppen érdemes! Szerintem édességben a legerősebb, éppen itt volt az ideje, hogy egy egész könyvet szenteljen a desszerteknek.
Megjegyzés küldése