2007. október 28., vasárnap

Vasárnapi fahéjas teasüti


Ezt a receptet az új édességes Stahl könyvben találtam. Mindenkinek nagyon ajánlom, nincs benne olyan desszert, amit ne szeretnék azonnal megcsinálni. A most kipróbált süti igazi vasárnap délutáni darab, amit a legjobb tea mellé kínálni.

Hozzávalók:

15 dkg puha vaj
4 evőkanál porcukor
1 vanília rúd kikapart magja
15 dkg liszt
1 evőkanál étkezési keményítő
3 kávéskanál őrölt fahéj

A vajat simára keverem a cukorral és a vaníliával. Ezután összekeverem az átszitált lisztet a keményítővel és a fahéjjal, majd habverővel összedolgozom a folyékony és por állagú hozzávalókat. Nyomózsákkal kb. 3 cm átmérőjű csillagokat formázok belőle a sütőpapírral bélelt tepsire. Én kemény műanyag formával próbálkoztam a zsák helyett és most lila a tenyerem és valószínűleg olyan hangokat adtam ki, mint amilyeneket szülés közben fogok; a végére föl is adtam és a maradék tésztát kézzel formáztam, tehát a zsákot ajánlom. 10-12 perc alatt megsül a 190 fokra előmelegített sütőben.

5 megjegyzés:

Névtelen írta...

szülés helyett használjunk tekerős kinyomót, ha van, és az injekciósfecskendőszerűt hagyjuk a krémekre

Névtelen írta...

szia Moha,

akartam már kérdezni, csak mindig elfelejtettem, hogy melyik stahl-ra gondolsz? Erre?
http://www.bookline.hu/control/producthome?id=62360&type=22

egyébként nagyon jó dolgokat (és képeket) készítesz, örülök, hogy itt vagy.

Moha és Sáfrány írta...

Doctorpepper!

Ebben a posztban errol a konyvrol beszeltem (Gyors edessegek), de biztos emlitettem mar mas konyvet is, mivel nekem majdnem az osszes megvan.

http://www.bookline.hu/control/producthome?id=62360&type=22

Koszonom szepen a dicseretet!

Névtelen írta...

Aha, akkor egyre gondoltunk. majd megnézem én is, ha azt mondod, ennyire jó..

Moha és Sáfrány írta...

Mindenkeppen érdemes! Szerintem édességben a legerősebb, éppen itt volt az ideje, hogy egy egész könyvet szenteljen a desszerteknek.