2010. november 9., kedd

Grenadírmars


Még régebben a Maligánban járva fedeztem fel újra ezt az ételt, és kezdtem kutatni a tökéletes recept után. A mostani verziót számos középszerű kísérlet előzte meg, a neten föllelhető szinte összes variációt kipróbáltam, de valahogy soha nem lett az igazi a végeredmény. Végső elkeseredésemben a nagymamámhoz fordultam (nem is értem, hogy miért nem rögtön nála kezdtem), és ő világosított fel, hogy akkor lesz az igazi, ha resztelt krumplihoz hasonló alapot csinál az ember.
Igazi hétköznapi otthoni ebéd vagy vacsora, és tökéletes párja a koviubinak.

Hozzávalók 3 főre:


6 kisebb krumpli a héjában megfőzve, megpucolva és a reszelő nagy lyukán lereszelve

1 nagyobb fej vöröshagyma közepes kockákra vágva
4 marék fodros nagykocka tészta
3 tk. édesnemes pirospaprika

frissen őrölt bors
étolaj

A tésztát a csomagoláson látható időnél egy perccel kevesebb ideig főzöm, közben pedig megcsinálom a krumplis alapot. Közepes lángon viszonylag több olajon megfonnyasztom a hagymát, majd mehet rá a krumpli, amivel 4-5 perc alatt még mindig közepes lángon összeforgatom, lehúzom a tűzről és elkeverem a paprikával, a sóval és bőségesen borsozom. Ha a tészta elkészült, egy kevés főzővízzel a krumplihoz adom, és 1-2 perc alatt nagyobb lángon összeforgatom őket. Kovászos uborkával tálalom.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

Szia Moha és Sáfrány, ez a krumplis tészta, vagy gránátos kocka? :) Mi csak úgy szeretjük, ha a főtt krumplit és a sült hagymát széttrancsírozzuk krémesre, de lehet, hogy így reszelve is finom. A napköziben mindig különválogattam az óriási krumplidarabokat és csak a tésztát ettem meg az ubival. :)

Egyébként szuperjó az oldalad, nagyon-nagyon szeretem, az egyik kedvencem! (a másik Dolce Vita a 10 perces receptjeivel :)

Szia, minden jót:
Erika

Moha és Sáfrány írta...

Szia Erika!

Az bizony :)
Én is csináltam azt a verziót is, mielőtt ráakadtam volna erre, és nálam ez lett a befutó, próbáld ki egyszer a reszelt krumplisat is! :)
Köszönöm szépen, nagyon jól esik ilyet olvasni!

chrom írta...

gondoltam kipróbálom, most készült el és remek lett! köszi.

Moha és Sáfrány írta...

de jo! gratulalok! nagyon orulok, hogy bejott!

Névtelen írta...

Érdekes, hogy az én Anyukám paprikáskrumliból indult, teljesen elfőzte a levét, összetörte, kolbászdarabokat és végül a kifőtt tésztát tette bele.
Az is nagyon finom volt.

Moha és Sáfrány írta...

hat aki nem vega, annak jobban nyitva van a vilag :)