2010. november 5., péntek
Roquefortos keksz
Igazi szerencse, hogy a gasztrobloggerek is járnak főzőiskolákba, és a legjobb recepteket megosztják az olvasókkal. Ezzel a keksszel is ilyen körülmények között találkoztam, Ízbolygó és Gabojsza járt a Culinaris által szervezett provence-i eseményen, ahol Christine Chapot tartott bemutatót és sütötte meg ezt a sütit. Amióta megláttam, azóta rendszeresen készül nálam, mivel nagyon gyorsan kész van és hihetetlenül finom.
Hozzávalók (érdemes rögtön dupla adaggal kezdeni, mert ez pillanatok alatt el szokott fogyni):
10 dkg finomliszt
1 ek. kukoricadara (lehet búza is)
8 dkg vaj
1 tk. só
1 tk. pirospaprika
10 dkg roquefort
A lisztet elkeverem a darával, a sóval és a paprikával, majd belemorzsolom a kockákra vágott hideg vajat és sajtot, ha összeállt a massza, folpackba csomagolom és egy kb. 5 cm átmérőjű hengert formázok belőle, majd fél órára a mélyhűtőbe teszem. Ha lehűlt, 3-4 mm-es szeleteket vágok belőle és 180 fokra előmelegített sütőben 10-13 perc alatt készre sütöm
(fontos, hogy épp csak egy kis színt kapjanak a kekszek).
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
6 megjegyzés:
fontos megjegyzés, hogy nem szabad úgy kínálni, hogy az egész zacskót egyszerre nyújtjuk, mert elveszik mind!!!! csak egyesével!!!! (kivéve engem)
LOL
Brutál jó ez a keksz, már sokszor megsütöttem. Most éppen vörös cheddar sajttal, mert a kislányom nem ette meg eddig rokforttal, próbáld ki cheddar-ral egyszer, úgy is szuper!
Üdv,
Erika
Kedves Erika!
Köszönöm a tippet! ;)
Oh, igazán nincs mit... :) Én köszönöm a rengeteg szuper receptet, nagyon sok kedvencünk van tőled, imádom az oldalad, mondtam már? :)
Azt hiszem, fel fogom falni az egész tepsi cheddar-os kekszet, kislányom megkóstolta: "nem ízlik a hasamnak". "De hisz cheddar sajt van benne, azt (az egyet) szereted." "nem jó!"
De jó ám, csakúgy mint a rokfortos, amibe legközelebb rozmaringot akarok tépkedni, majd megírom, milyen úgy.
Erika
Hu, annyira orulok, koszonom szepen! :) Remelem mostanaban tobbet leszek otthon vilagosban, es nem csak a vendegeknek fogok fozni, hanem tudok majd fotozni is, mivel rengeteg recept van talonban.
A legjobb dolog egy tepsi sutit ugy felfalni, mintha nem is lett volna!
Majd szamolj be mindenfelekeppen, kivancsi vagyok, hogy milyen lett!
Megjegyzés küldése