2010. november 5., péntek

Roquefortos keksz


Igazi szerencse, hogy a gasztrobloggerek is járnak főzőiskolákba, és a legjobb recepteket megosztják az olvasókkal. Ezzel a keksszel is ilyen körülmények között találkoztam, Ízbolygó és Gabojsza járt a Culinaris által szervezett provence-i eseményen, ahol Christine Chapot tartott bemutatót és sütötte meg ezt a sütit. Amióta megláttam, azóta rendszeresen készül nálam, mivel nagyon gyorsan kész van és hihetetlenül finom.

Hozzávalók (érdemes rögtön dupla adaggal kezdeni, mert ez pillanatok alatt el szokott fogyni):


10 dkg finomliszt

1 ek. kukoricadara (lehet búza is)
8 dkg vaj
1 tk. só
1 tk. pirospaprika
10 dkg roquefort

A lisztet elkeverem a darával, a sóval és a paprikával, majd belemorzsolom a kockákra vágott hideg vajat és sajtot, ha összeállt a massza, folpackba csomagolom és egy kb. 5 cm átmérőjű hengert formázok belőle, majd fél órára a mélyhűtőbe teszem. Ha lehűlt, 3-4 mm-es szeleteket vágok belőle és 180 fokra előmelegített sütőben 10-13 perc alatt készre sütöm

(fontos, hogy épp csak egy kis színt kapjanak a kekszek).

6 megjegyzés:

helyettes írta...

fontos megjegyzés, hogy nem szabad úgy kínálni, hogy az egész zacskót egyszerre nyújtjuk, mert elveszik mind!!!! csak egyesével!!!! (kivéve engem)

Moha és Sáfrány írta...

LOL

Névtelen írta...

Brutál jó ez a keksz, már sokszor megsütöttem. Most éppen vörös cheddar sajttal, mert a kislányom nem ette meg eddig rokforttal, próbáld ki cheddar-ral egyszer, úgy is szuper!

Üdv,
Erika

Moha és Sáfrány írta...

Kedves Erika!

Köszönöm a tippet! ;)

Névtelen írta...

Oh, igazán nincs mit... :) Én köszönöm a rengeteg szuper receptet, nagyon sok kedvencünk van tőled, imádom az oldalad, mondtam már? :)

Azt hiszem, fel fogom falni az egész tepsi cheddar-os kekszet, kislányom megkóstolta: "nem ízlik a hasamnak". "De hisz cheddar sajt van benne, azt (az egyet) szereted." "nem jó!"
De jó ám, csakúgy mint a rokfortos, amibe legközelebb rozmaringot akarok tépkedni, majd megírom, milyen úgy.

Erika

Moha és Sáfrány írta...

Hu, annyira orulok, koszonom szepen! :) Remelem mostanaban tobbet leszek otthon vilagosban, es nem csak a vendegeknek fogok fozni, hanem tudok majd fotozni is, mivel rengeteg recept van talonban.
A legjobb dolog egy tepsi sutit ugy felfalni, mintha nem is lett volna!
Majd szamolj be mindenfelekeppen, kivancsi vagyok, hogy milyen lett!