
Hozzávalók:
2 megtermett sárgarépa
3 gerezd fokhagyma (préselve)
1 liter zöldség alaplé
1-1,5 dl tejszín
olíva olaj
3 dkg vaj
a tálaláshoz pirított szezámmag, esetleg mandula vagy tejszínhab
A vajon és az olajon megfuttatom a fél vagy negyed körökre vágott sárgarépát, és amint összeesett, mehet mellé a fokhagyma, amivel még párolom 1 percig. Ha ez kész, mehet bele az alaplé, amivel addig kell gyöngyözve forralni, amíg meg nem puhul a zöldség. Ezután lehúzom a tűzről és botmixerrel összeturmixolom, fölöntöm a tejszínnel és még egy percre mehet a melegre. Én szezámmaggal szoktam enni, de lehet sajtos krutont, tejszínhabot, tökmagot vagy mandulát adni mellé.
14 megjegyzés:
a mifi legjobb levese!
koszonom :)
Ez biztosan tényleg finom! Gondolom egy kis erőssel a férfiak is imádják. És milyen szép a szezámmaggal.
:-) fiatalemberek, mi? :-D
Eszter! Koszonom! :) Annyira orulok, hogy irtal, amiota elolvastam, nem fagy le a mosoly az arcomrol, megmentetted az amugy borzaszto napom!
tanúsítom, h finom.
sájgajépakjémjeves ;P
gabojkacicamica!
milyen etelket kersz?
drágám, megcsináltam ezt is ma! és mindenkinek nagyon izlett, csak csirkes leveskocka volt itthon..szal olyan lett:) sok puszi
Tegnap reggel kinéztem. Este megvettem a hozzávalókat. Kaptam telefonos segítséget is - biztos ami biztos alapon, lévén tanulatlan, értsd. béndzsa vagyok a konyhában, ha nem melegszendóról van szó - és csodák csodájára egy kifejezetten finom levest sikerült főznöm. Egyedül. Életem első levesnek nevezhető löttyét, ami nem a maggi meg a knorr vegyészeinek jóvoltából jött létre. Szóval köszi szépen a segítséget kedves Moha és kedves Sáfrány! De hinnye, Miffy, jó lenne, ha egyszer magtanítanál főzni.. :)
dejo, orulok!
szivesen adok fozoorakat, csak hivj es lezsirozzuk! ;)
Ez nagyon finom volt:)) Szuper ez az oldal és a képek is szépek, így tovább!!
Isteni ez a leves, köszi az ötletet!!!
Megjegyzés küldése