Ezt az ételt egy fiatalember társaságában eltöltött kimerítő éjszaka után készítették az olasz hölgyek, mivel a férfiaknak a tengeren a helyük és szükségük van energiára, amit ez a nagyon gyorsan elkészíthető tészta remekül tud fedezni.
Hozzávalók 3 személyre:
kb. fél csomag szardella (nálam 72 grammos üvegben volt itthon)
egy doboz jó minőségű paradicsom konzerv
3 gerezd fokhagyma (préselve)
egy marék kapribogyó
egy marék magozott fekete olajbogyó
egy csokor friss petrezselyem
olíva olaj
frissen őrölt bors
1,5 tk. só
fél csomag spagetti (közepesen vékony)
esetleg frissen reszelt parmezán
Fölteszem a vizet a tésztának és a csomagoláson feltüntetett időpontnál egy perccel kevesebbet főzöm, majd leszűröm. Míg a spagetti készül, az olíva olajon megfuttatom a fokhagymát és a szardellát, majd ráöntöm a paradicsomot, sózom, borsozom és addig főzöm, amíg a tészta nem jut el a leszűrés fázisáig. Ezután összeöntöm őket, beledobom az olaj- és kapribogyót, és kb. egy percig közepes lángon együtt főzöm őket. Ha lekerült a tűzről, hozzákeverem a petrezselymet. Kicsit halas étel, úgyhogy nem feltétlenül kell hozzá parmezán, de mi megkóstoltuk és a végén úgy gondoltuk, hogy teszünk rá.
4 megjegyzés:
rendes volt a rosszlányoktól, hogy utána még főztek is a fiúknak
a lanyok marcsak ilyen rendesek :)
Na ezt feltétlenül kipróbálom...ha valaki megcsinálja nekem.
a rosszlányságot magamravettem,hazamegyek,kifestek és megfőzöm!!!dorka
Megjegyzés küldése