2007. szeptember 26., szerda

Sütőtökös, rukkolás risotto

Ez a recept Gordon Ramsey nyomán született, ő készített hasonlót a magyarul A fickó F-fel című műsorában. A TV paprikán az előbb említett illetve a Ramsay, a konyha ördöge futott. Annak ellenére, hogy főztem belőle, nem tartom jónak sorozatot, rettenetesen erőltetett és mű benne minden ellentétben az éttermek megmentésére tett kísérletekkel, ami tényleg szórakoztató és egyébként is mindig örömmel tölt el, ha 12-es karikát látok a Tv paprikán.

Hozzávalók:

1 közepes sütőtök 1x1x1 cm-es kockákra vágva
1,5 csésze risotto rizs
1 liter zöldség alaplé
1-2 dl fehérbor
1 fel vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma préselve
egy kis marék friss zsálya
egy csomag rukkola
7 dkg vaj
egy nagy marék parmezán
olíva olaj

frissen őrölt bors

Vajon és olíva olajon puhára párolom a tököt sóval és frissen őrölt borssal. Ha elérte a megfelelő állagot, a felét kiveszem és a maradékot botmixerrel pépesítem. Míg ez elkészül, alacsony lángon kb. 10 perc alatt megfonnyasztom a hagymát, majd rádobom rizst és a fokhagymát. Nagy lángon egy percig pirítom, aztán felöntöm a borral. Ha az alkoholtartalma elpárolgott, mehet rá a zöldség alaplé merőkanalanként és a tök püré. Folyamatos kavargatás mellett készre főzöm, majd egy perccel a vége előtt mehet bele a rukkola, a zsálya és a sütőtök kockák. Ha lekerült a tűzről, hozzákeverem a vajat és a parmezánt. Rukkolával és parmezán forgáccsal a tetején szoktuk enni.

6 megjegyzés:

Névtelen írta...

aggyilyet!

Moha és Sáfrány írta...

Gyere át!

Névtelen írta...

De jól néz ki! Milyen faz étogramot használsz a háttérhez? Köszi!

Névtelen írta...

Bocsánat elírtam, fotoprogramot akartam kérdezni, elnézést!

Moha és Sáfrány írta...

Köszönöm szépen! Sajnos nem világos teljesen előttem, hogy mit jelent a kérdésed. Fehér háttérrel fotozóm általában (ha lehet, nappal), esetleg egy kis photoshop a végén.

Dorka írta...

arról volt szó,hogy ez urbanista vacsi lesz...vagy minimum egy csepel-menü.szomrú vagyok.