
Hozzávalók:
1 közepes sütőtök 1x1x1 cm-es kockákra vágva
1,5 csésze risotto rizs
1 liter zöldség alaplé
1-2 dl fehérbor
1 fel vöröshagyma
1-2 gerezd fokhagyma préselve
egy kis marék friss zsálya
egy csomag rukkola
7 dkg vaj
egy nagy marék parmezán
olíva olaj
só
frissen őrölt bors
Vajon és olíva olajon puhára párolom a tököt sóval és frissen őrölt borssal. Ha elérte a megfelelő állagot, a felét kiveszem és a maradékot botmixerrel pépesítem. Míg ez elkészül, alacsony lángon kb. 10 perc alatt megfonnyasztom a hagymát, majd rádobom rizst és a fokhagymát. Nagy lángon egy percig pirítom, aztán felöntöm a borral. Ha az alkoholtartalma elpárolgott, mehet rá a zöldség alaplé merőkanalanként és a tök püré. Folyamatos kavargatás mellett készre főzöm, majd egy perccel a vége előtt mehet bele a rukkola, a zsálya és a sütőtök kockák. Ha lekerült a tűzről, hozzákeverem a vajat és a parmezánt. Rukkolával és parmezán forgáccsal a tetején szoktuk enni.
6 megjegyzés:
aggyilyet!
Gyere át!
De jól néz ki! Milyen faz étogramot használsz a háttérhez? Köszi!
Bocsánat elírtam, fotoprogramot akartam kérdezni, elnézést!
Köszönöm szépen! Sajnos nem világos teljesen előttem, hogy mit jelent a kérdésed. Fehér háttérrel fotozóm általában (ha lehet, nappal), esetleg egy kis photoshop a végén.
arról volt szó,hogy ez urbanista vacsi lesz...vagy minimum egy csepel-menü.szomrú vagyok.
Megjegyzés küldése