A mi családunkban nagy hagyománya van a sajtos rúdnak, az anyukám meg a nagymamám is csodásakat szokott sütni, ám az ő verziójuk általában vastagabb, és sajttal van megszórva a teteje. Ezt Maxnál találtam, és az első sütés óta folyamatosan készül, mindenki függő lett, aki evett belőle. Nincs olyan alkalom, amikor ne működne, de én utazásra szeretem a legjobban vinni. Másnap a legjobb, de ha azt akarjuk, hogy maradjon belőle addigra, komoly veszekedésekre kell felkészülni!
Hozzávalók:
25 dkg finomliszt
13 dkg hideg vaj
1 dl joghurt
10 dkg darált ementáli
1,5-2 tk. só
egy tojássárgája egy kevés sóval elkeverve
A lisztet összekeverem a sóval (kb. 2 tk.) és a darált sajttal, elmorzsolom benne a vajat, majd összedolgozom a joghurttal (ha nem áll össze a tészta, hozzáöntök egy kis vizet). Legalább fél órára a mélyhűtőbe teszem. 3 részletben szoktam sütni, tehát az első harmadot kinyújtom 2-3 mm vastagra (a többi tésztát visszateszem a mélyhűtőbe), megkenem a tojással, majd vékony csíkokra vágom (2-3 mm), és 175 fokra előmelegített sütőben készre sütöm, majd így járok el a maradék 2 adag tésztával is.
14 megjegyzés:
veszélyes, mert a fogyókúrázós erdei séta is utazássá válhat tőle......
meg hogy seta, inkabb erdei sunyulas! :)
Gratulálok a zamatos bloghoz:-) csak erre tévedtem véletlenül..szépet jót
Meleron
Kedves Meleron!
Nagyon szépen köszönöm!
a sajtos rúd jobb mint a cataflam!!
<3
nem főzöl túl gyakran mostanság :)
dehogynem, minden nap fozok, csak sajnos a blogolas megy nehezebben, de ma belecsapok a lecsoba!
bocs, tojás? megkened a tetejét?
aha, nem olvasok figyelmesen.
ugy latom valaszoltal is magadnak :)
Megsutottem, jo lett, de azok finomabbak, amiket szelesebbre hagytam. Csinaltam egy egesz makos, egy romai komenyes es egy szezammagos verziot, az utobbinak van a legnagyobb sikere. Koszi!
orulok, hogy bejott! :)
Megjegyzés küldése