Ez a fogás is gyakori vendég nálunk, amióta egy vegetáriánus olasz szakácskönyvben találkoztam az alaprecepttel, mivel kb. 10 perc a ráfordított munkaidő, nagyon laktató, és tökéletes vacsora, de másnap is nagyon finom szendvicsben, én a legjobban sajtkrémmel megkent ropogós pitába töltve szeretem római salátával és paradicsommal kiegészítve. A quichehez hasonlóan ezt is számtalan féle képpen lehet variálni, akármit beledobálhat az ember.
A pinikre zöldspárgásat szerettem volna vinni, de sajnos ahol vásároltunk, sehol nem találtunk, így esett a választás a cukkinikre.
Hozzávalók:
5 tojás
1 dl tejszín
5 dkg ementáli 5 mm-es kockákra vágva
3-4 dkg gorgonzola apró darabokra tépkedve
2-3 dkg frissen reszelt parmezán
1 zöld cukkini 1 cm-es kockákra vágva
1 sárga cukkini 1 cm-es kockákra vágva
1 nagy fej vöröshagyma nagyobb kockákra vágva
olíva olaj
só frissen őrölt bors
A cukkiniket sózom, borsozom és a hagyma társaságában olíva olajon megpirítom. Ezalatt egy jénaiban a tojásokat összekeverem a tejszínnel, az ementálival, a gorgonzolával, sózom, borsozom, majd egyenletesen elosztom a masszában a megpuhult zöldségeket. A parmezánt a tetejére szórom és 200 fokos sütőben készre sütöm.
5 megjegyzés:
óóó és a tányér, hát igen a tányér! :)))
Jó ez a VKF maraton, lehet h én is csinálok egyet, mert az eddigiekról mindről lemaradtam, jók a receptek is. Gratula
hat igen, a tanyer, azota is gyakran nezem meg a polcon konnyes szemmel. :) azt hiszem gyakori szereplo lesz itt a blogon is.
koszi szepen!
hajra, nagyon ajanlom, olyan izgalmas gondolkozni a recepteken, nalam mindig a vkf! szokott a honap legnagyobb fozese lenni, meg arra keszulok a legjobban, remelem a salatas forduloban mar te is reszt veszel!
Miss Moha, megdobtalak. Ha van kedved, elhajolhatsz, de el is kaphatnád lasztit, akár. :)
hehe, mindentol felek, amivel megdobnak, ugyhogy altalaban az elhajolos taktikat valasztom, de most kivetelt fogok tenni. :)
Megjegyzés küldése