2009. július 26., vasárnap
Parmezános, magos keksz
Már ezer éve felfigyeltem erre a receptre a Velveten, de egészen eddig váratott magára az elkészítés, megjegyzem nem volt bölcs dolog ilyen sokáig halogatni a dolgot, mivel kb. 5 perc munka van vele, és sokkal jobb, mint a boltban kapható társai, arról nem is beszélve, hogy nagyon vagánynak tűnik az ember, ha még az otthon lévő kekszet is ő sütötte.
Szerintem csak úgy is nagyon jó, ha van; de a legjobb alkohol mellé magában vagy valami semleges mártogatóssal (Chili&Vaniliával egyetértve én is kecskesajtot tudok mellé a leginkább elképzelni).
Hozzávalók:
10 dkg finomliszt
10 dkg puha vaj
10 dkg frissen reszelt parmezán
10 dkg vegyes mag (dió, pisztácia, mandula, fenyőmag, kesudió, ami éppen van (nem kell őket pirítani, a sütőben úgyis átsülnek))
2 tojás
1 ek. kukoricadara
só
A hozzávalókat egy villával összedolgozom, majd egy kb. 40 centi hosszú folpack csíkra öntöm a tésztát, 4-5 cm átmérőjű hengert formázok belőle és legalább fél órára a mélyhűtőbe rakom pihenni (simán lehet jóval többre is, ki sem kell olvasztani, csak egy kicsit növelni kell a sütési időn). 3-5 mm-es szeleteket vágok a tésztából és sütőpapírral bélelt tepsin 180 fokon 18 perc alatt készre sütöm.
Feliratkozás:
Megjegyzések küldése (Atom)
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése