2012. június 5., kedd

Idén is Gourmet fesztivál!

Korábban sajnos kimaradt, pedig minden évben csorgó nyállal néztem a programokat.
Remek lehetőség ez, hogy végre mindent kipróbáljon az ember, ahova eddig nem jutott el.
A Gourmet Fesztivál az alapanyagoktól, a termelőkön át, a kereskedőkig, másrészt a legjobb éttermektől a legjobb borászatokig vagy pálinkafőzdékig felvonultatja a hazai gasztro élvonal már bizonyított reprezentánsait.

Amiket biztos nem hagyok ki:

-Túrókrém eper-rebarbara raguval- 21
-Vanília, cseresznye és bodza- 67
-Kemencében sült variációk- Anyukám mondta
-Heringtorta uborkáva- Arany Kaviár
-Fokhagymás tigrisrák Ella burgonyával- Bock
-Kovászos uborka nyalóka- Borkonyha
-Uborka gazpacho, marinált lazac- Costes
-Orgona krémleves- Káli
-Sajtmanufaktúra szelekció- Kistücsök
-Pirított pisztráng filé, kecskesajtos-almás "burgonyafőzelékkel"- Pierrot
-Fekete ravioli mozzarellával és szárított paradicsommal töltve- Spazio

Egyébként a kiállítókról és menüjükről teljes listát találhattok itt: kiállítók.

De ne feledkezzünk meg az italokról sem, idén újdonságként minden étteremhez csatlakozik egy borászat, így szakember segít az ételhez tökéletesen illő bor kiválasztásában. És ha már szesznél és az újdonságoknál tartunk, végre szerephez jutnak a kézműves sörök is.
Én alapvetően az otthon főzés híve vagyok, de úgy érzem, hogy néha-néha megengedhetünk egy ilyen hétvégét magunknak, arról nem is beszélve, hogy egy ennyire sokoldalú eseményen hosszú időre fel lehet töltődni, sokat lehet tanulni, amit az ember átemelhet később a saját konyhájába.
Fesztiválra fel!

Hivatalos oldal: Gourmet fesztivál


Nincsenek megjegyzések: